מאכילה רגשית לאכילה הכרתית, ברוח ימימה
באמצעות:
EAT= Embrace, Accept,Turn
(ד"ר אלברס)
לחבק/להכיל, לקבל, לשנות.
4 מפגשים בימי רביעי, בין השעות 16:30-18:30:
2.7
9.7
23.7
30.7
השיעורים יתבססו על מודל שפיתחה הפסיכולוגית ד"ר אלברס, פסיכולוגית קלינית מומחית באכילה רגשית-
המודל: הפסקה
ה– בחנה
פ– סק זמן
ס– יכום
ק– בלה
ה– ערכה
קהל היעד: קהל רחב, אין צורך בידע מוקדם
מדריכה: מיריי גבעון
בעלת תעודה מהמכון ללימודי חשיבה הכרתית עפ"י ימימה.
בעלת ניסיון מעל 10 שנים בלימודי ימימה ומשלבת קבלה, חסידות, בודהיזם ועוד
עלות הסדנא : 590 ₪ (עד 3 תשלומים שווים)
**המפגשים פרונטליים ויהיו מוקלטים וזמינים למשתתפים למשך שבועיים.
נושאי המפגשים:
ה-בחנה
• לעצור לפני שמגיבים.
• לזהות האם מדובר בצורך פיזי או רגשי.
• להפריד בין המקום הרגשי להכרתי.
• לפתח יכולת ניהול עצמי מתוך מודעות.
ה-פסקה פסק זמן
• לקחת 10 שניות למודעות לפני פעולה.
• לבחון את הצורך הרגשי מול הצורך האמיתי.
• להשתמש בטכניקות נשימה והרגעה.
• לדחות את התגובה האוטומטית לטובת בחירה מודעת.
ס-יכום
להבין את הרגשות שעולים
להגדיר ב3 מילים- כועס, מתוסכל וכו'
איזה כאב עולה?
ק-בלה
• לקבל את הרגשות ללא שיפוט.
• לא לכעוס על עצמנו במקרה של נפילה.
• להפריד בין הכישלון לבין הזהות האישית.
• להתייחס לעצמנו בחמלה, כמו לילד קטן.
ה-ערכה
• להעריך את האפשרויות לפני שמגיבים.
• האם נכון לאכול עכשיו או למצוא חלופה אחרת?
• להתמקד בנוכחות עכשווית ולא בעבר או בעתיד.
• לקבל את עצמנו עם העומס וללמוד לדייק את הבחירות.
סיום
• "הגוף שניתן לנו הוא היכל לנשמה ואין להזניחו מתוך כעס עצמי אלא לשומרו." (ימימה).
• שמירה על הגוף היא גם שמירה על הנפש.
• אכילה מאוזנת היא חלק מהבריאות הכוללת.
• איזון, חמלה ובריאות כגישה לחיים.